4 obstakels naar een geïsoleerd dak

Mike avatar

Mike op 06-03-2015

“Ik stel andere prioriteiten momenteel”. “Het is mij veel te duur”. “Ik begrijp niets van alle premies”. “Ik weet niet welk isolatiemateriaal het beste bij mijn situatie past”.

Het zijn de vier meest gehoorde obstakels naar een geïsoleerd dak. Komt dit u bekend voor? Dan is dit artikel voor u op het lijf geschreven!

geisoleerd dak

>"Ik stel andere prioriteiten momenteel"

Oké. Het klinkt misschien wat suf wanneer u op een feestje tegen een bevriend stel wat de badkamer aan het renoveren is vertelt dat u ook bezig bent met een "verbouwing", namelijk het isoleren van het dak. Het verbouwen van de badkamer of vernieuwen van de keuken is natuurlijk veel hipper. Zelfs het vervangen van de vloer is interessanter voor het oog dan het isoleren van uw dak. Maar bovengenoemde aanpassingen in uw woning leveren u niet direct geld op, waar dakisolatie u wél direct kan laten besparen op de jaarlijkse energienota. Door nu de investering voor dakisolatie te doen, kunt u gemakkelijk geld verdienen voor de "andere prioriteiten".

"Het is mij veel te duur"

Dit obstakel is natuurlijk inherent aan punt één. Dakisolatie vindt men vaak te duur waardoor men andere prioriteiten stelt. Maar zoals gezegd is investeren in dakisolatie juist een manier om geld over te houden voor deze andere prioriteiten. De investering zelf zal gedaan moeten worden, daar komen we niet onderuit, maar de investering betaalt zichzelf na verloop van tijd vanzelf terug.

De premies die van kracht zijn op dakisolatie maken de investering zelfs nog interessanter!

"Ik begrijp niets val alle premies"

Daarmee zijn de premies op dakisolatie ook direct een valkuil en obstakel nummer drie. Wetgeving verandert snel en veel mensen raken daardoor niet meer wegwijs uit alle premies. Om direct duidelijkheid te scheppen: 'Ja, er zijn premies voor dakisolatie waar u recht op heeft, maar ze worden wel langzaamaan afgebroken'. Wacht dan ook niet al te lang met de investering op dakisolatie als u volledig gebruik wilt maken van alle bestaande premieregelingen! Een expert kent de regels en kan u zodoende uitgebreid informeren over welke premies voor u van toepassing zijn.

"Ik weet niet welk isolatiemateriaal het beste bij mijn situatie past"

Isolatieplaten of inblaasvlokken? Isolatiekorrels of toch gewoon (glas)wol? Isoleren we de zoldervloer, enkel het dak of misschien zelfs alle twee? Er zijn veel verschillende soorten isolatiemateriaal op de markt waardoor ook hier de mensen volledig de weg in kwijt raken. Er is echter één advies het juiste advies in het geval van dit obstakel: bespreek uw persoonlijke woonsituatie met een specialist!

De specialist weet precies welke isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw woning. Het is beter om van tevoren iets meer te investeren en daar een lagere energierekening voor terug zien, dan van tevoren kiezen om te besparen op de investering en achteraf niet het hoogst mogelijke rendement behalen uit uw dakisolatie.

Besparen op de kosten voor dakisolatie is in dit geval bijzonder eenvoudig. Alleen al door verschillende experts met elkaar te vergelijken kunt u gemakkelijk besparen op de kosten voor dakisolatie. Onderlinge prijzen kunnen namelijk aanzienlijk verschillen en door te vergelijken en vervolgens de juiste vakman te kiezen kunt u in sommige gevallen flink besparen op de kosten voor dakisolatie!

Dit artikel is gebaseerd op informatie van de bouwsite Livios.be, meer specifiek over het onderwerp: lees het originele artikel!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!