Besparen op dakpanelen, maar hoe?

Mike avatar

Mike op 06-07-2015

Als u uw dak isoleert, zorgt u voor die grote voordelen. U krijgt meer wooncomfort, uw stookkosten worden lager en u kunt premies krijgen. En dat geldt ook voor nieuwbouwwoningen.

Dakpanelen

Dakpanelen, hoe worden ze gebruikt?

De dakelementen die worden gebruikt bij het isoleren van uw dak, zijn kant-en-klare prefab dakpanelen. Hierdoor wordt er gezorgd voor een combinatie van isolatie, onderdak, kepers en binnenafwerking. Het plaatsen van deze panelen kost maar enkele dagen om te plaatsen. Daarna kunt u genieten van een goed geïsoleerd nieuw dak en zolderruimte.

Dak laten isoleren

Als u uw woning energiezuiniger laat maken, heeft u recht op verschillende premies. Het na-isoleren levert u alleen een premie op van uw netbeheerder. U heeft recht op de Vlaamse renovatiepremie als u het hele dak vernieuwt met dakpanelen. Deze premie veranderd binnenkort naar een belastingvermindering.
Als u aan nieuwbouw doet kunt u ook recht krijgen op een premie, mits u onder het wettelijke E-peil komt. Als uw woning onder de E40 komt betaalt u maar de helft belasting maar als u zelfs onder de E30 duikt, betaalt u 5 jaar lang geen belasting.

Betere luchtdichtheid

Als u gebruik maakt van dakpanelen, kan er door de meeste specialisten een perfecte luchtdichtheid gegarandeerd worden. En als uw dat compleet luchtdicht is, kan dat tot wel 15 punten op uw E-peil schelen.

Dakdekkers met voordeel inhuren

Als u benieuwd bent naar de verschillende premies kunt u contact opnemen met uw netbeheerder. Daarnaast kunt u informatie inwinnen bij een dakdekker. Deze specialist weet alles over het hebben en houden van het plaatsen van een nieuw dak. Als u dan verschillende specialisten vergelijkt, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten voor het laten plaatsen van een nieuw dak.

Dit kunt u doen door voor uw situatie verschillende offertes aan te vragen, en deze te vergelijken. Dus wacht niet langer als u een nieuw dak wil laten plaatsen of uw dak wil laten vernieuwen en vraag offertes aan om te besparen op het laten plaatsen van een dak.

Dit artikel is gebaseerd op informatie van de bouwsite Livios.be, meer specifiek over het onderwerp: lees het originele artikel!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!