Creëer licht en ruimte met een dakraam

Mike avatar

Mike op 06-01-2016

Vaak is de zolder van een woning niet veel meer dan een opslaghok voor spullen die niet vaak worden gebruikt. Maar een ruime zolder kan u veel meer plezier brengen, zeker als er wat meer lichtinval is. Een manier om meer lichtinval te krijgen is het laten plaatsen van dakramen. Een groot voordeel hiervan is dat er vele soorten en maten dakramen beschikbaar zijn.

Dakraam

Welke soorten dakramen zijn er verkrijgbaar?

Er is voor elk dak wel een dakraam beschikbaar die zorgt voor meer lichtinval. Heeft u een schuin dak? Dan kunt u kiezen tussen een wentelend en uitzetbaar dakraam. De meest voorkomende van de twee is het wentelend dakraam. Deze variant is ideaal als u rekening moet houden met een laag plafond. Heeft u een plat dak? Kies dan voor een platdakvenster. Zeker bij woningen waarbij er geen lichtinval mogelijk is via de zijmuren is dit een ideale manier om toch lichtinval te krijgen.

Wat kost een dakraam?

De kosten om een dakraam te laten plaatsen verschilt sterk per situatie. Een standaardformaat wentelend dakraam kost tussen de 350 en 800 euro. Daar komen de kosten voor het laten plaatsen nog bij. Als u geen standaardformaat wilt, zit u al gauw aan de 1000 euro. U kunt wat geld besparen door de ramen te laten plaatsen door de aannemer waar u de ramen gekocht heeft. Het laten plaatsen van een dakraam is ook een flinke klus, aangezien alles perfect waterdicht gemaakt moet worden.

Bespaar op de aanschaf van een dakraam

Daarnaast kunt u extra besparen op de aanschaf van een dakraam door meerdere aannemers met elkaar te vergelijken. De prijzen kunnen onderling namelijk sterk verschillen. Het vergelijken kunt u het best doen door het aanvragen van meerdere gratis en vrijblijvende offertes. Deze dakraam offertes zorgen ervoor dat u in een oogopslag kunt zien welke dakwerker u de beste prijs kan bieden voor het leveren en plaatsen van een dakraam.

Dus bent u van plan een dakraam aan te schaffen? Wacht dan niet langer en vraag direct dakraam offertes aan.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!