Groendak aanleggen, hoe werkt het?

Mike avatar

Mike op 02-09-2015

Groener wonen is steeds populairder en het kan naast dat het goed is voor het milieu, ook goed zijn voor uw portemonnee. Een van de dingen waar u voor kunt kiezen als u groener wilt wonen is het aanleggen van een groendak. En of uw woning geschikt is voor een gronddak ligt aan het type dak.

Groendak aanleggen

Welke onderdelen bevat een groendak?

Als u een groendak wilt hebben, is een van de vereisten dat uw huidige dakconstructie wel goed is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het voorkomen dat er bij het aanleggen van een groendak de dakconstructie beschadigd wordt. De meeste groendaken bestaan uit 6 lagen: water- en wortelwerende laag, beschermlaag, drainagelaag, filterlaag, substraatlaag, en tenslotte de vegetatielaag.

De twee soorten groendak

Een groendak heb je in twee verschillende types. De extensieve groendaken zijn vaak gemakkelijk te plaatsen. Er komt in dat geval een dunne laag te liggen bovenop uw bestaande dakconstructie. Deze hoeft ook niet aangepast te worden bij een extensief groendak.

Bij een intensief groendak is het aanpassen van de dakconstructie wel nodig. Hiervoor is ook vaak een vergunning nodig en bij een ingreep als deze is het verstandig om dit niet zelf te doen maar een dakdekker te raadplegen.

Meer weten? Raadpleeg een dakdekker

Als u meer wilt weten over groendaken of een groendak wilt laten plaatsen, is het verstandig om een dakdekker te raadplegen. Die kan samen met u de situatie van uw woning bekijken en beoordelen wat de beste optie is in uw geval. Vraag dan ook bij verschillende dakdekkers een offerte aan en vergelijk deze met elkaar.

Deze gratis offertes, die overigens volledig vrijblijvend zijn, geven u een goed beeld welke dakdekker u de beste prijs kan bieden om een groendak te laten plaatsen. Dit kan u een flinke besparing opleveren van tot wel 40% op de totaalprijs. Wacht daarom niet langer en vraag offertes aan voor verschillende dakdekkers bij u in de buurt.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!