Nokverhoging, wat is het precies?

Mike avatar

Mike op 10-11-2015

Als u een alternatief wilt voor een dakkapel, dan is een nokverhoging wellicht wat voor u. Het is een ingreep die wel wat meer kost dan een dakkapel, maar zorgt er wel voor dat uw zolder wordt wel een bruikbare extra kamer met veel licht.

Nokverhoging

Wat is een nokverhoging precies?

Bij een nokverhoging word de dak van uw zolder verhoogd waardoor er extra ruimte wordt gemaakt. Hierbij wordt de constructie van uw dak flink aangepast. Daarom heeft u voor een nokverhoging een bouwvergunning nodig. Bij een nokverhoging kunt u kiezen voor 2 types. Een eenzijdige nokverhoging zorgt voor een verlenging van het dakvlak aan een kant, wat zorgt voor meer ruimte aan de andere kant. Bij een tweezijdige nokverhoging wordt de hele constructie verhoogd waardoor u een veel grotere ruimte krijgt.

Wat zijn de prijzen voor een nokverhoging?

De prijzen voor het laten plaatsen van een nokverhoging verschillen per dakdekker. De gemiddelde kosten liggen tussen de 8000 en 16000 euro. Dit verschil is zo groot omdat het veel uitmaakt of u een een- of tweezijdige verhoging wilt.

Een nokverhoging is dus wat prijziger dan een dakkapel. De reden hiervoor is het werk aan de dakconstructie. Hierdoor kost deze ingreep meer tijd en dus ook meer geld. Als u voor uw situatie wilt weten wat de prijs is, dan kunt u het best een offerte aanvragen.

Nokverhoging laten uitvoeren door een specialist

Als u een nokverhoging wilt laten uitvoeren is het dus aan te raden om meerdere offertes aan te vragen. Deze gratis en vrijblijvende offertes geven u een goed beeld welke specialist u het voordeligst kan helpen in uw situatie. Zo kunt u op deze ingreep flink besparen, en daarnaast wordt uw woning meer waard vanwege de extra ruimte die gecreëerd wordt. Dus wacht niet langer en vraag gratis nokverhoging offertes aan!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!