Onderhoud u uw dak?

Mike avatar

Mike op 14-07-2015

Hoe vaak onderhoudt u uw dak? Uit onderzoek blijkt dat twee op de vijf hun dak jaarlijks onderhoudt. Echter is het ook zo dat 20 procent pas in actie komt wanneer er problemen met het dak zijn. Wij zijn van mening dat voorkomen beter is dan genezen.

Dak onderhoud

Frequentie dakonderhoud

Ook wanneer het gaat over dakgoten geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Om problemen te vermijden raden wij aan om minstens 1 keer per jaar uw dak en dakgoten te reinigen of laten reinigen. Het WTCB raadt zelfs twee onderhoudsbeurten per jaar aan. Voornamelijk in de winter is dit belangrijk.

Welk onderhoud dan?

Het is belangrijk om mos te verwijderen en de bevestigingsbeugels te controleren. Uit hetzelfde onderzoek als hierboven blijkt dat ruim 40% dit minimaal eenmaal per jaar doet. Toch zijn er nog een kleine 20% die alleen bij problemen in actie komen, helaas is het dan al vaak te laat en lopen de kosten flink op.

Controleer uw dak periodiek

Ongeveer 16% knapt zijn dak om de 2 á 3 jaar op. Meer dan 7% doet er langer over. Het is dan ook waarschijnlijk dat het dak en de dakgoten van deze laatste groep minder lang meegaat. Dat betekend ook dat deze laatste groep veel kosten hebben wanneer problemen te laat worden ontdekt. De groep die opdraaien voor de meeste kosten, is de groep van 17% die nog nooit de tijd hebben genomen om het dak aan een inspectie te onderwerpen. Het is belangrijk om dit op tijd te doen om grotere problemen te vermijden, en daarbij ook flinke kosten. Een dak reparatie kan al snel enkele duizenden euro’s kosten, terwijl een kleine onderhoudsbeurt of inspectie met tientallen tot honderden euro’s kan worden afgedaan.

Uw dak voordelig onderhouden? Dat kan!

Is het voor u ook alweer een tijdje geleden dat u voor het laatst uw dak heeft onderhouden? Of denkt u dat er ergens iets niet goed zit? Dan raden wij u aan om offertes aan te vragen van meerdere dakdekkers bij u uit de regio. Door deze offertes te vergelijken in prijs en kwaliteit, kunt u de juiste dakdekker uitkiezen en ook nog eens tot wel 40% besparen.

Het aanvragen en vergelijken van offertes is snel, gemakkelijk, gratis en bovendien geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!

Dit artikel is gebaseerd op informatie van de bouwsite Livios.be, meer specifiek over het onderwerp: lees het originele artikel!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!