Waarom kiezen voor glazen dakpannen?

Mike avatar

Mike op 22-06-2015

U heeft tegenwoordig vele keuzes en mogelijkheden in dakbedekking. U kunt bijvoorbeeld kiezen om uw dak te bedekken met riet of hout, of de welbekende dakpannen. De laatste jaren vindt er veel ontwikkeling plaats. Zo is er tegenwoordig de glazen dakpan, een variant op de keramische en betonnen dakpan.

Glazen dakpannen
Met een glazen dakpan geniet u niet alleen van een warmere woning, maar u geeft uw woning ook een unieke uitstraling.

Glazen dakpan

Glazen dakpannen zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. Er zijn echter nog maar enkele aanbieders die deze vorm aanbieden. Dit omdat het product pas begin 2015 op de markt verscheen. Wanneer u op zoek bent naar nieuwe dakbedekking en u ook nog eens optimaal wilt profiteren van zonne-energie, zijn glazen dakpannen iets om zeker te overwegen.

Dubben profiteren met glazen dakpannen

U kunt ook nog eens besparen op de plaatsing hiervan. Door dakdekkers uit uw regio met elkaar te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen. Het vergelijken van dakdekkers doet u gemakkelijk door offertes aan te vragen. Het aanvragen en vergelijken van offertes is gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!

Waarom glazen dakpannen?

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen om zelf elektriciteit op te wekken. Het nadeel hiervan is dat zonnepanelen niet erg aantrekkelijk ogen op uw dak. Met glazen dakpannen heeft u hier geen last meer van. Het is namelijk mogelijk om glazen dakpannen over de zonnepanelen heen te plaatsen zonder het rendement te verminderen. Door deze vorm van dakbedekking bent u ook nog eens verzekerd van extra bescherming tegen diefstal van uw zonnepanelen.

Glazen dakpannen erg duurzaam

Glazen dakpannen beschermen uw zonnepanelen, én zorgen voor de waterdichtheid van uw dak. Naast deze voordelen leveren ze zelf ook nog energie op. De warmte wordt opgeslagen om ergens anders in uw woning te hergebruiken. Dit is te vergelijken met het broeikaseffect. Glazen dakpannen worden op een zwart doek gemonteerd voor een maximaal effect. De opgeslagen energie wordt het huis ingeleid via het bestaande verwarmingssysteem. Glazen dakpannen genereren ongeveer 360 kWh per m² per jaar.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!