Dakbedekking

Het dak is een zeer belangrijk onderdeel van het huis en met de dakbedekking die erop wordt aangebracht vormt het samen eigenlijk een soort beschermlaag om zo het huis tocht-, sneeuw- en waterdicht te maken.

Dakbedekking

Eigenschappen van dakbedekking

Het beste is als de dakbedekking onbrandbaar is, bestand is tegen atmosferische invloeden, licht is van gewicht, eenvoudig aan te brengen is en makkelijk is in onderhoud. Bij schuine of hellende daken zijn vorm en kleur ook belangrijk, dit omdat ze voor een groot deel de uitstraling van een woning of gebouw bepalen. Bij platte daken speelt dit niet echt een rol.

Wanneer een plat dak als terras gebruikt wordt, worden er hieraan speciale eisen gesteld. Platte daken moeten namelijk in het geheel waterdicht zijn. Bij hellende daken is het zo dat de bedekkingselementen afwaterend moeten zijn aangebracht zodat water er vanaf kan lopen zonder door te dringen. Verder is het van belang dat dakbedekking dampdoorlatend is. Wanneer dit niet het geval is, dan moet er aan de binnenkant van de dakconstructie een dampremmende laag aangebracht worden. Dit om te voorkomen dat er woonvocht in de constructie van het dak komt en condensatie veroorzaakt.

Soorten dakbedekking

Er zijn diverse soorten dakbedekking en elke soort past zo weer beter bij een bepaald type dak. Een dakdekker kan door zijn expertise juist adviseren welke soort dakbedekking het beste kan worden genomen. De meest voorkomende soorten dakbedekking bespreken we kort hieronder.

Dakpannen

Dakpannen, gebakken van klei, bestaan al erg lang. Ze worden doorgaans geplaatst op hellende daken, en zijn beschikbaar in diverse kleuren, vormen en maten. Ze zijn bestendig tegen veel invloeden en hebben een lange levensduur en garantie.

EPDM

EPDM is de afkorting van Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit type dakbedekking bestaat uit een soort synthetische rubber en is zeer elastisch en bestand tegen temperatuurverschillen, ozon- en weersomstandigheden.

Bitumen

Bitumen is dakbedekking dat we veel terug zien op platte daken, en wordt ook wel 'roofing' genoemd. Het beschermd goed tegen weers- en ozoninvloeden, is zeer duurzaam en eenvoudig aan te brengen. Ook de kwaliteit en levensduur van dit type dakbedekking zijn prima.

PVC

Voluit geschreven staat PVC voor Polyvinylchloride. Het is een soort kunststof en zeer licht en dun. PVC dakbedekking is geheel recyclebaar, milieuvriendelijk, eenvoudig aan te brengen en slijtvast.

Riet

Vroeger waren rieten daken erg populair, ze waren goedkoop en zorgde toch voor een waterdichte afwerking. Tegenwoordig zien we een rieten dak voornamelijk op exclusieve huizen. Een rieten dak vergt wel meer onderhoud dan andere daken. Zorg dus dat u goed bent geïnformeerd wanneer u een rieten dak overweegt.

Groendak

Een groendak is een natuurlijke en duurzame vorm van dakbedekking die op bestaande dakbedekking wordt gelegd. Het bestaat eigenlijk uit een laag van vetplantjes en andere soorten begroeiingen. Een groendak zorgt voor een goede bescherming tegen UV-stralen en andere factoren die dakbedekking negatief zouden kunnen beïnvloeden. Dit type dakbedekking kan hierdoor wel tot twee keer zo lang mee gaan. Het biedt daarnaast ook een uitstekende isolatie in alle verschillende seizoenen.

Dakbedekking specialisten vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft dakbedekking voor uw woning? Dan is het slim om meerdere offertes aan te vragen bij diverse dakdekkers uit uw regio en deze vervolgens goed met elkaar te vergelijken. U kunt zo aanzienlijk in kosten besparen en daarnaast eenvoudig kiezen voor de dakdekker en de dakbedekking die het beste aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze dakdekkers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde dakdekkers.
Omdat u van meerdere dakdekkers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw dakdekkersklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een dakdekker. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.