Dakisolatie

Wanneer het dak van een woning is geïsoleerd, zal de warmte die gecreëerd wordt in huis veel beter worden vastgehouden. Warme lucht stijgt namelijk op en zal voor een groot deel via het dak het huis verlaten.

Dakisolatie
Als het dak van de woning met isolerend materiaal bedekt is zal de warmte aanzienlijk beter in het huis blijven hangen, waardoor er dus ook minder gestookt hoeft te worden. Er kan zo dus eenvoudig worden bespaard op stookkosten en daarnaast is het natuurlijk ook een stuk meer milieuvriendelijk.

Dakisolatie in verschillende vormen

Dakisolatie is er in verschillende vormen. Er kan worden gekozen voor dakisolatie aan de binnenzijde of buitenzijde van het dak, dit kan een schuin of hellend dak zijn of een plat dak. Isolatie aan de buitenzijde van het dak wordt ook wel de 'warm dak' methode genoemd. Dit omdat bij deze methode de gehele dakconstructie tegen vocht en kou beschermd wordt. Daarnaast is het ook nog een optie om de zoldervloer te isoleren.

Hellend dak isoleren

Een hellend dak kan zowel aan de binnen- als buitenzijde worden geïsoleerd. Hierbij is het wel van belang dat het isolatiemateriaal een hoog isolerend vermogen heeft.

Plat dak isoleren

Een plat dak kan in principe op drie verschillende manieren van isolerend materiaal worden voorzien. De binnenzijde kan worden geïsoleerd, de buitenzijde ook en daarnaast kan er ook worden gekozen voor plaatsing van isolatie op de reeds bestaande dakbedekking. Deze laatste manier wordt veel toegepast bij dakterrassen, waarbij er veel op het dak gelopen wordt.

Zoldervloer isoleren

Het is ook een optie om de zoldervloer te laten isoleren. Dit wordt voornamelijk gedaan in situaties waarbij zolder niet als daadwerkelijke leefruimte wordt gebruikt. Door dan deze vloer te isoleren wordt de warmte in de leefruimtes onder de zolder beter vastgehouden.

Isolatiepremie

Wanneer u dakisolatie laat aanbrengen door een erkend vakman, dan kunt u daarvoor in de meeste gevallen in aanmerking komen voor een isolatiepremie. Deze premie is geldig voor dakisolatie of zoldervloer isolatie, en dus niet voor beide. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Erkende dakdekkers vergelijken

Wanneer u van plan bent om dakisolatie te laten plaatsen en daarbij in aanmerking wilt komen voor een isolatiepremie dan is het aan te raden om hiervoor diverse erkende dakdekkers met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo kiest u eenvoudig voor de dakdekker met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding. Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere dakdekkers en bespaar op uw isolatiekosten.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze dakdekkers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde dakdekkers.
Omdat u van meerdere dakdekkers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw dakdekkersklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een dakdekker. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.