Dakpannen leggen

Het dak van uw woning krijgt veel te verduren, het is dus van belang deze te bedekken met een goed beschermende dakbedekking. Dakpannen zijn hiervoor een uitstekende keuze. Ze zijn eenvoudig te leggen en hebben daarnaast een lange levensduur.

Dakpannen

Dakpannen in verschillende soorten

We delen dakpannen meestal erg grof op in 2 soorten. Zo heb je keramische dakpannen, ook wel de kleidakpannen genoemd, en de betonnen dakpannen. Maar er zijn nog meer verschillende soorten dakpannen.

Holle dakpannen

Ook hier bestaan er 2 soorten, er zijn holle dakpannen met sluitingen en er zijn holle dakpannen met golving en sluitingen. Het grote verschil hier zit hem in de manier van water afvoeren. De holle dakpan met sluiting heeft een gebogen waterafvoering terwijl die van de dakpan met golving vlak is.

Platte dakpannen met ribben en vlakke sluitingen

Deze soort heeft vlakke sluitingen. Het waterafvoerende gedeelte is voorzien van een rib die de dakpan erg sterk maakt. De vorm geeft een golvend effect mee.

Platte dakpan met sluitingen

Deze heeft een vlakke waterafvoering. Dit soort pan geeft een vlak uiterlijk aan uw dak mee.

Tegelpan zonder sluitingen

Dit is een kleine platte tegelpan zonder sluitingen, deze worden kruislings over elkaar gelegd. In de hoogte moeten de onderliggende naden gedicht worden. Hierdoor blijft maar 1/3 van de pan zichtbaar. Er ontstaat een vlak uiterlijk. Deze pannen zijn alleen geschikt op daken met een minimum dakhelling van 35 graden.

Dakbedekking vergelijken

U kunt er voor kiezen om u dakbedekking professioneel te laten plaatsen. Hier kunt u geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van dakwerkers uit uw regio die u vervolgens kunt vergelijken in prijs en kwaliteit. Op deze manier kunt u tot wel 40% besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze dakdekkers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde dakdekkers.
Omdat u van meerdere dakdekkers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw dakdekkersklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een dakdekker. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.