Dakpannen

Dakpannen zijn al eeuwen oud en zorgen voor een prima dakbedekking voor een hellend dak. Er zijn voornamelijk twee soorten dakpannen. We bespreken ze hieronder.

Dakpannen

Soorten dakpannen

Dakpannen van keramiek

De keramische dakpan is een echt bouwproduct, dat wordt gemaakt van klei dat vervolgens wordt gebakken. De klei wordt uit grote rivieren gehaald.

Dit type dakpan wordt doorgaans toegepast op hellende daken ter bescherming van de verschillende weersinvloeden. De keramische dakpan heeft een aantal fijne voordelen. Deze is bestand tegen zware weersomstandigheden en ook tegen chemische invloeden. Ze zijn kleurvast, milieuvriendelijk en gaan daarnaast ontzettend lang mee.

Dakpannen van beton

De betonnen dakpan is ook wel bekend als sneldek dakpan. Die naam is afkomstig van het feit dat de afmetingen van dit type dakpan vrij groot zijn, waardoor het bedekking van een dak hiermee vrij snel en eenvoudig gaat. Hierdoor is een betonnen dakpan ook voordeliger dan een keramische dakpan. Dit type dakpan kan ook worden voorzien van een laag beschermende acrylaat, hierdoor wordt de dakpan glad en zullen mossen, algen en stof zich minder snel hechten aan de dakpannen.

Dakpannen prijs

De prijs van keramische dakpannen ligt zo tussen de €35 en €65 per vierkante meter. De prijzen worden voornamelijk bepaald door het type en de afwerking (glazuurlaag, kleur) van de dakpan.

De prijs van betonnen dakpannen ligt zo tussen de €25 en €40 per vierkante meter. De prijzen worden hierbij vooral bepaald door het type, de kwaliteit van het beton en ook de afwerking van de dakpan.

Dakpannen niet geschikt voor plat dak

Dakpannen zijn niet geschikt voor elk type dak. Zo kunnen ze enkel op daken met een helling worden geplaatst en dus niet op een plat dak. Populaire soorten dakbedekking voor een plat dak zijn bijvoorbeeld EPDM of bitumen dakbedekking.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze dakdekkers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde dakdekkers.
Omdat u van meerdere dakdekkers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw dakdekkersklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een dakdekker. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.