EPDM dakbedekking

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een milieuvriendelijk dakmateriaal dat zeer geschikt is voor het bedekken van een plat dak. Deze dakbedekking is geschikt voor zowel nieuwe daken als voor de renovatie van oude daken.

EPDM dakbedekking
Een voordeel is dat dit materiaal gebruikt kan worden samen met andere dakbedekkingsmaterialen en isolatiematerialen. De meeste daken zijn nog voorzien van bitumen, tot voor kort was dit materiaal het meest gangbaar. Plaatsing hiervan kon alleen gedaan worden door de echte professionals en de plaatsing bepaalde dan ook vaak de kwaliteit. Bij een perfect plaatsing ging dit materiaal wel 15 jaar mee, maar door blootstelling aan zon zal deze toch uitdrogen.

EPDM opent wat dat betreft een compleet nieuwe wereld, ten opzichte van bitumen biedt EPDM vele voordelen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en rendabiliteit.

EPDM, wat zijn de voordelen?

EPDM is de meest eenvoudige dakbedekking voor particulieren om te leggen. U bestelt dakvlak op maat en verlijmd deze in zijn geheel aan de ondergrond. Verder heeft EPDM nog veel meer voordelen:
- bestand tegen extreme temperaturen, ozon en UV veroudering
- lange levensduur van 50 jaar
- wordt in één stuk geleverd
- rekvermogen van 400%
- onderhoudsvrij
- geschikt voor renovatiewerk
- milieuvriendelijk en 100% recyclebaar
- 100% waterdicht

Dit alles maakt EPDM de bedekking van de toekomst!

EPDM dakbedekking laten plaatsen

EPDM kan op drie manieren geplaatst worden, losliggend geballast (EPDM wordt los op de grond gelegd waarna een laag kiezel of keien volgt), volledig gelijmd (EPDM wordt met een speciale lijm aan de ondergrond gelijmd, meestal rechtstreeks op de isolatieplaten) of mechanisch bevestigd (EPDM wordt bevestigd met strips die bovenop de folie worden geplaatst, deze folie wordt aan de ondergrond gelijmd bij de rand van het dak).

Bent u op zoek naar een dakdekker die EPDM voor u kan plaatsen? Dan is het aan te raden om hiervoor offertes van meerdere dakdekkers uit uw regio met elkaar te vergelijken. Zo kunt u namelijk eenvoudig besparen op uw EPDM dakbedekking en eenvoudig kiezen voor de dakdekker die u de beste deal biedt!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze dakdekkers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde dakdekkers.
Omdat u van meerdere dakdekkers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw dakdekkersklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een dakdekker. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.