Nieuw dak

Wanneer u een nieuw dak wilt laten plaatsen dan kunt u hiervoor het beste een dakdekker inschakelen. Waar dient u op te letten en welke werkzaamheden komen er kijken bij het bouwen en plaatsen van een nieuw dak? Lees het hieronder!

Nieuw dak
Wanneer er bij de bouw van een nieuw huis of bij grootschalige renovatie een nieuw dak moet worden geplaatst dan is het van belang om hierbij goed geïnformeerd te zijn. Het dak van een huis is een erg belangrijk onderdeel en daarnaast ook een zware en tijdrovende klus. Er moeten dus goede afspraken worden gemaakt.

Werkzaamheden bij een nieuw dak

Bij het bouwen van een nieuw dak moeten een aantal grote werkzaamheden worden uitgevoerd. Bij vernieuwing van een oud dak, dient de oude dakconstructie vervangen te worden. Het dak zal dan laag voor laag worden gesloopt om vervolgens weer laag voor laag te worden opgebouwd met nieuwe betere materialen.

Lagen van dak
Het dak zal worden bedekt met zeil, wanneer de werkzaamheden meerdere dagen in beslag zullen nemen. Zodat er in geval van regenachtig weer geen waterschade zal worden opgelopen.

Bij het bouwen van een nieuw dak of het vernieuwen van een oud dak is het zeer aan te raden om daarbij direct isolatie te laten plaatsen. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte veel beter wordt vastgehouden in huis, dit geeft een veel aangenamer woonklimaat. Daarnaast hoeft er ook flink minder te worden gestookt, hierdoor zijn er dus minder hoge stookkosten. Ook is dit natuurlijk veel milieuvriendelijker. Wanneer het dak dus nog moet worden geplaatst is het de ideale mogelijkheid om isolatie aan te brengen.

Dakkosten besparen

Bij het plaatsen van een nieuw dak zijn er enkele mogelijkheden om de kosten hiervan te drukken, zoals bijvoorbeeld met renovatie- of isolatiepremies. Laat u hierover goed informeren door de dakdekker en andere partijen zoals de gemeente en ook energieleveranciers.

Daarnaast is het sowieso aan te raden om offertes te vergelijken van dakdekkers uit de regio voor de plaatsing van een nieuw dak. Door goed te vergelijken op prijs en kwaliteit kan eenvoudig worden gezien waar de beste deal kan worden gesloten!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze dakdekkers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde dakdekkers.
Omdat u van meerdere dakdekkers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw dakdekkersklus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een dakdekker. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.